Met de toename van het aantal WMS apps, groeit ook de behoefte bij bedrijven om deze apps efficiënt (door) te ontwikkelen, uit te rollen, maximaal te integreren en op frequente basis te updaten. Tenslotte is bedrijfsvoering in algemene zin ook in een versnelde opwaartse stroom terecht gekomen, wat resulteert o.a. in hoge verwachtingen en snelle beschikbaarheid van applicaties als vereiste.

Het is bijna niet meer voor te stellen, maar tot voor kort was het acceptabel dat de implementatie van een WMS -systeem bijna 1 jaar in beslag nam. Naast deze ridicule timing kon de opdrachtgever, naast aanschaf van de WMS-applicatie ook nog rekenen op een aanzienlijk en navenant bedrag voor implementatie.

Met als kanttekening dat doorgaans een WMS-applicatie werd aangeschaft voor gemiddeld 10 tot 15 jaar, dus na ca. een jaar implementeren werd ook niet verwacht dat de leverancier elke paar maanden met een nieuwe release van het pakket voor de poort zou staan om het systeem te updaten.

Laten we vooral ook niet vergeten dat termen als real-time reporting en active replenishment in geen velden of wegen te bekennen waren en dus de operatie tijdens een update niet gecontinueerd kon worden.

Scherpe programmeurs en softwareleveranciers zijn ruim aangehaakt op deze voortzettende trend, door applicaties dusdanig te ontwikkelen, dat het onafhankelijk en te allen tijde het operationele proces blijven ondersteunen.

Gelukkig hebben we tegenwoordig steeds minder te maken met deze rigide te noemen systemen.  Slimme & flexibele & snelle oplossingen worden gebruikt voor nieuwe WMS-applicaties en floreren.

Wij, Aratus, hebben jarenlang en wereldwijd alle (on) mogelijke systemen kort na officiële oplevering van de implementatie opnieuw moeten implementeren, configureren en optimaliseren, om het betreffende WMS-systeem werkbaar te maken voor opdrachtgevers.

Jarenlange opgedane ervaring en situaties, hebben ons uiteenlopende inzichten gegeven over WMS-systemen in zijn algemeenheid. Al deze learnings, best practices, voorzien van frustraties en ongeloof bij het zien van de smeulende resten, achterlaten na live gang van de applicatie, hebben wij als Aratus besloten deze kennis te bundelen en te gebruiken voor het ontwikkelen van ons eigen A-core WMS-applicatie.

Hieronder een paar termen ter verduidelijking en vanzelfsprekend onderdeel van ons A-core WMS:

 • Schaalbaar met nieuwste technologie
 • Eenvoudige en snelle implementatie (1 tot 4 weken)
 • User-interface via smartphone & tablet / Android /iOS (Wi-Fi of 4G)
 • Ontwikkeling, implementatie en support in eigen beheer
 • Flexibele abonnementen en heldere kosten
 • Microsoft Azure Cloud/SAAS via Web-Browser / Apps
 • Guided put away & responsive replenishment
 • Predictive Slotting / Dynamic Pickbins
 • Auto upgrade & 6 releases per jaar
 • Integratie met ieder ERP of Boekhoudsoftware
 • Eenvoudig te configureren naar eigen businessrules en workflowmanagement

Bovengenoemde ontwikkelingen vallen of staan met het verloop van de processen in magazijnen, zoals; goederenontvangst en het picken van orders.

Deze stappen binnen de operatie moeten ook efficiënt, snel en nauwkeurig ingericht worden. Mede door de snelgroeiende E-Commerce bedrijven, inclusief hoge eisen consument en 24/7 leveringsbeloftes van betreffende leverancier.  Later meer over deze stappen in het operationele proces.

Aratus opgenomen in Jeroen van den Berg’s selectietool

Tot slot, kondigen wij met trots aan ons dat A-Core WMS, na screening, is opgenomen in de online WMS-selectietool van Jeroen van den Berg.  Vanaf heden mogen wij dan ook gebruik van de kwaliteitsstempel.