Niet echt wat je wilt horen als je bezig bent met het selecteren van een Warehouse Management System. Uit onderzoek blijkt echter dat een groot deel van de functionaliteiten van een WMS nauwelijks wordt gebruikt. Maar je betaalt er wel voor! Hoe zorg je ervoor dat je geen onnodige kosten maakt, maar alleen betaalt voor wat je nodig hebt? En hoe zorg je ervoor dat jr WMS een kosteneffectieve investering wordt in plaats van een doorlopende kostenpost? Voor veel bedrijven – en niet alleen MKB-bedrijven – is voorraadbeheer een probleem. Zonder de juiste kennis worden snel de verkeerde keuzes gemaakt met verstrekkende gevolgen op zowel financieel als operationeel niveau.

En er zijn meer feiten en cijfers die een verontrustend beeld geven:

  • De implementatie van een WMS handmatig opslagsysteem duurt gemiddeld meer dan 12 maanden.
  • Afhankelijk van de grootte en complexiteit kan de implementatie van een automatisch magazijn tot 21 maanden duren.
  • 30% van alle bedrijven met een WMS-systeem gebruikt dit voor minimaal 15 jaar en dit wordt alleen maar langer.
  • 16% van de bedrijven implementeert hun WMS-pakket in die periode tussen 51 en 100 keer.
  • 60% van de aanwezige WMS-functionaliteiten worden gemiddeld gebruikt in magazijnoperaties, terwijl dit is waar de harde CPI’s liggen, zoals de hoge garantie bij levering.
  • 69% van de bedrijven verliest de aandacht na ‘Go Live’ en heft zelfs het projectteam op.

Regeren is vooruitzien

Zeker met een WMS is het belangrijk om verder te kijken dan de uitdagingen en problemen van vandaag. Een WMS moet mee kunnen groeien met de organisatie, terwijl het bij veel organisaties eerder een mijlpaal om de nek is. Er zijn tal van voorbeelden van organisaties waar de implementatie en / of werking van het WMS heeft geleid tot lange trajecten met lopende uitgaven. Dit heeft niet alleen te maken met de juiste keuze van een WMS, maar ook met de juiste voorbereiding en het besef dat de ‘go live’ van het project niet waar het eindigt.

Nazorg zit in het verdomhoekje

Voor ons is het 100% zeker dat na het ‘live gaan’ van een WMS de echte uitdagingen vaak pas beginnen, deels omdat het projectteam vaak wordt opgeheven. Door optimalisaties te maken, kan de ROI van de investering worden gemaximaliseerd, maar dit wordt vaak vergeten. Bij Aratus is de garantie na verkoop een van de USP’s die ons van de concurrentie onderscheidt. Uit ervaring weten we hoe belangrijk nazorg is, en dat serieuze inspanningen kunnen leiden tot een aanzienlijke verhoging van de ROI van een WMS-systeem.

“69% van de bedrijven verliest de aandacht na ‘Go Live’
en heft zelfs het projectteam op.”

Aratus op de ICT- en logistiek beurs

Tijdens de beurs zullen we een aantal presentaties geven over de overwegingen bij het kiezen van een WMS en hoe Aratus een systeem heeft ontwikkeld dat elk groot merk of merk levert dat groot wil worden van de juiste oplossing. Dit systeem is daarom ook zeer geschikt voor KMO’s en kan met elke organisatie meegroeien.

Als u niet wilt wachten tot 28 november en u al meer wilt weten? Neem dan contact met ons op: +31 (0) 20 36 35 65 2. Natuurlijk zien we u graag op de beurs of kunt u ons een e-mail sturen voor een afspraak.